Formene til 2018, inn i designet.

Design er utrolig varierende fra år til år, så det kan være utrolig vanskelig å kapre oppmerksomheten til målgruppen. Så hva kan man gjøre?

Det er folk som arbeider med å finne årets «trend», dette blir ganske godt brukt, siden mange folk elsker å følge en trend. Og dette ønsker jeg å utnytte i mitt design.

Stilen jeg har valgt meg er en veldig rar til, hvis jeg kan si det på den måten. Siden jeg syntes den egentlig er litt stygg, og mange har ganske lik mening om det. Men det vekker interessen min for å bruke denne stilen.

«Cropped Typography»

Stilen heter «Crooped Typography» (Link til blogg) Dette er en litt vrien stil. Siden den er ikke hundre prosent «inn» ennå som en trend. Det er masse som må utvikles og feiles for å finne ut om dette er en godt trend for 2018. Samtidig er det lite informasjon om denne stilen.

Skjermbilde

Her er den noen bilder som representerer stilen cropped typography. Den er litt annerledes enn vanlige stiler, siden denne kan bli vanskelig å lese av og forstå. Men det skal jeg gjøre noe med, blande litt av glenn-magi og denne stilen så vil det komme noe sprøtt.

Bruk av programvare

Programvare burde ikke stoppe noen uansett design, men alltids finnes den programvarer som fungerer bedre enn andre eller kan være til hjelp, det kan komme helt an på om hvilket du har brukt mest.

Jeg har brukt mye Indesign i det siste og synes det kan være et godt program hvis en ønsker det. Men jeg vil kanskje gå for Photoshop eller Illustrator. Jeg liker disse programvarene godt og klarer utmerket å lage dette med Illustrator siden er mye forming av fonter og tegn.

Relevant trend?

Jeg snakket litt om stilen for noen avsnitt siden. Og la til at jeg synes den var litt stygg. Dette kan allerede være et problem. Men hvorfor er det sånt? Jeg liker ideen bak stilen, siden er mye kreative tanker som må ut for å gjøre dette til et godt design. Så kjennetegnene er kanskje litt vanskelig, siden er mye forskjellige designs innen selve stilen. men en av kjennetegnene kan være font brukt. Font bruken må være ganske nøye med, siden vi skal dele om fonter og tegns sånn at de flyr litt av seg selv og ikke henger sammen med resten. Dette er en spesiell design, men hver gang jeg ser på det og tenker litt liker jeg den mer og mer. Synes den er ganske moderne og simplifiserer allerede simple tegn og bokstaver. Så dette kan være en interessant stil å gå for.

Å kutte bokstaver og tegn er ikke så normalt å gjøre, men samtidig sette det opp som de er i en rutetabell er noe «fresht». Så det kan være at folk liker simpel design med bruken av simpel komposisjon for å utheve tekst og budskap.

Min oppgave utover

61d6DhRCBSL._SX322_BO1,204,203,200_

Dette er en bok som jeg er veldig glad i som kom i 2012. Dette er «Ready player one» som er en sci-fi bok som har blitt filmatisert av Steven Spielberg i 2018.

Men bok designet er noe rotete. Kanskje for en grunn, men jeg vil utnytte cropped typography stilen til å lage denne boken et nytt og moderne design.

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s